Hyppää sisältöön

Rekisteröityneiden kumppanuusalusta

Mitä Kumppanuusalustalla on ja mitä siellä voi tehdä?

Kumppanuusalustalle rekisteröityneet kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat muodostavat Kumppanuusalusta-yhteisön. Jäsenet rekisteröityvät alustalle omalla nimellään ja edustavat useita eri sektoreita ja teemoja. Toukokuussa 2024 Kumppanuusalustalla oli jäseniä jo yli 2400. Kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton kenttä on moninainen ja monialainen, siten alustan jäsenten moninaisuus ja osaaminen tekevät Kumppanuusalusta-yhteisöstä poikkeuksellisen.

Voit liittyä Kumppanuusalustalle, kun rekisteröitymispyyntösi Kumppanuusalustan jäseneksi on hyväksytty. Rekisteröityminen ei maksa sinulle mitään eikä jäsenyytesi ole julkista tietoa, vaan se näkyy ainoastaan muille rekisteröityneille jäsenille.

Kumppanuusalustan ylläpito tarkistaa kaikki rekisteröitymispyynnöt ja hyväksyy yhteisön jäseniksi ainoastaan omalla nimellään rekisteröityneet ihmiset.

Kumppanuusalustalta voit etsiä yhteistyökumppaneita omiin projekteihisi tai verkostoihisi Yhteyshenkilöhausta. Voit hakea ihmisiä esimerkiksi teeman tai alueen mukaan. 

Siirry rekisteröitymispyynnön tekemiseen
Lue käyttöehdot

Maksuttomia työtiloja projektien työstämiseen 

Kun rekisteröidyt Kumppanuusalustalle, voit luoda työtiloja ja liittyä työtiloihin. Työtiloja käytetään monin eri tavoin esimerkiksi tapahtuman valmistelemiseen, koulutuksen työvälineenä, hankkeen seurantaan, asiakirjojen jakamiseen, yhteiskehittämiseen tai alueellisen verkoston viestintään. 

Voit luoda itse oman työtilan organisaatiosi tai tehtäväsi tarpeisiin. Työtilojen luominen on maksutonta eikä työtilojen määrää tai käyttötarkoitusta ole rajattu. Kumppanuusalustan ylläpitäjät kuitenkin seuraavat satunnaisesti, että luotujen työtilojen käyttötarkoitus on alustan tarkoituksen mukainen. 

Kaikki työtilat näkyvät kirjautuneiden Kumppanuusalustan työtilat sivulla. Voit etsiä itseäsi kiinnostavia työtiloja hakusanojen avulla. Työtilat ovat joko julkisia tai yksityisiä. Julkisesta työtilasta näet muun muassa työtilaan ladatut materiaalit ja siellä käydyt keskustelut. Yksityisestä työtilasta näet ainoastaan työtilan julkiset tiedot – kuten esittelytekstin, statuksen (eli onko työtila valmisteilla, aktiivinen vai arkistoitu) sekä ylläpitäjät. Kun luot työtilan, voit itse määritellä, onko työtilasi julkinen vai yksityinen. Ota huomioon, että julkinen työtila näkyy sisältöineen kaikille alustan käyttäjille.

Voit pyytää jäsenyyttä toisen ylläpitämään työtilaan lähettämällä liittymispyynnön työtilan etusivulta. Ota huomioon, että kaikkien työtilojen ylläpitäjät päättävät liittymispyyntöjen hyväksymisestä tai hylkäämisestä itse.

Halutessasi voit myös ottaa yhteyttä työtilan ylläpitäjään. Löydät ylläpitäjän sähköpostiosoitteen hänen henkilökohtaiselta profiilisivultaan. 

Lue ohjeita Kumppanuusalustan käyttöön
Lue lisää työtilojen käytöstä käyttöehdoista

Rekisteröityneen jäsenen erilaiset roolit

Kaikki rekisteröityneet ja jäseniksi hyväksytyt ovat Kumppanuusalustan jäseniä. Kumppanuusalustan jäsenenä sinulla voi olla kolme erilaista roolia: työtilan ylläpitäjän, työtilan jäsenen ja alustan yhteisön jäsenen rooli. Roolit poikkeavat toisistaan toimintaoikeuksiltaan.

Kumppanuusalustan jäsenen rooli

Jäsenenä voit

 1. etsiä yhteistyökumppaneita Kumppanuusalustan jäsenistä
 2. selata olemassa olevia työtiloja ja lähettää niihin liittymispyyntöjä
 3. tutustua julkisten työtilojen keskusteluihin, materiaaleihin ja tapahtumiin
 4. perustaa omia työtiloja, jotka koskevat kotoutumista ja pakolaisten vastaanottoa.

Työtilan jäsenen rooli

Työtilan jäsenenä sinulla on yhteisön jäsentä laajemmat toimintaoikeudet. Yhteisön jäsenenä voit myös

 1. luoda ja hallinnoida itse luomiasi työtilan keskusteluketjuja 
 2. tallentaa ja poistaa työtilaan itse tuomiasi tiedostoja ja kansioita
 3. luoda ja hallinnoida työtilakohtaisia tehtäväkokonaisuuksia ja niihin sisältyviä yksittäisiä tehtäviä
 4. luoda ja hallinnoida työtilakohtaisia tapahtumia 

Työtilan ylläpitäjän rooli

Kun luot työtilan, sinusta tulee automaattisesti työtilan ylläpitäjä. Ylläpitäjä voi myös antaa muille työtilan jäsenille ylläpitäjän oikeuksia. Työtilan ylläpitäjän rooli on laajempi kuin työtilan jäsenen.

Ylläpitäjänä voit lisäksi

 1. määrittää työtilan käyttötarkoituksen ja muut asetukset
 2. määrittää työtilan julkisuusasetukset
 3. lähettää Kumppanuusalustan jäsenille ja yhteisön ulkopuolisille ihmisille kutsuja työtilaasi
 4. päättää liittymispyyntöjen hyväksymisestä tai hylkäämisestä
 5. luoda ja hallinnoida kaikkia keskusteluketjuja
 6. tallentaa ja hallinnoida kaikkia tiedostoja ja kansiorakenteita
 7. kiinnittää keskusteluketjuja ja tiedostoja tai kansioita ylimmäksi
 8. hallinnoida työtilan jäsenten oikeuksia