Hyppää sisältöön

Rekisteröityneiden kumppanuusalusta

Mitä Kumppanuusalustalla on ja mitä siellä voi tehdä? 

Sadoista kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoista koostuva Kumppanuusalusta-yhteisö
Kumppanuusalustalle tavoitellaan jopa yli tuhatta kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton parissa toimivaa rekisteröitynyttä jäsentä. Nämä omalla nimellään esiintyvät jäsenet muodostavat Kumppanuusalusta-yhteisön. Jäsenet edustavat useita eri sektoreita ja teemoja. Kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton kenttä on moninainen ja monialainen, siten alustan jäsenten moninaisuus ja osaaminen tekevät yhteisöstä poikkeuksellisen.

Voit etsiä Kumppanuusalusta-yhteisöstä yhteistyökumppaneita omiin projekteihisi tai verkostoihisi Yhteyshenkilöhausta. Voit hakea ihmisiä esimerkiksi teeman tai alueen mukaan. 

Voit liittyä Kumppanuusalusta-yhteisöön, kun rekisteröitymispyyntösi Kumppanuusalustan jäseneksi on hyväksytty. Rekisteröityminen ei maksa sinulle mitään eikä jäsenyytesi ole julkista tietoa, vaan se näkyy ainoastaan muille rekisteröityneille jäsenille.

Kumppanuusalustan ylläpito tarkistaa kaikki rekisteröitymispyynnöt ja hyväksyy yhteisön jäseniksi ainoastaan omalla nimellään rekisteröityneet ihmiset.

Siirry rekisteröitymispyynnön tekemiseen
Lue käyttöehdot

Maksuttomia työtiloja projektien työstämiseen 

Kun rekisteröidyt kumppanuusalustalle, voit tehdä työtiloja ja liittyä työtiloihin. Työtiloja käytetään monin eri tavoin esimerkiksi tapahtuman valmistelemiseen, koulutuksen työvälineenä, hankkeen seurantaan, asiakirjojen jakamiseen, yhteiskehittämiseen tai alueellisen verkoston viestintään.

Voit luoda itsellesi oman työtilan. Luominen on maksutonta eikä työtilojen määrää tai käyttötarkoitusta ole rajattu. Kumppanuusalustan ylläpitäjät kuitenkin seuraavat erityisesti yhteistyöalustan beta-vaiheen ajan, että käyttötarkoitus on koko alustan tarkoituksen mukainen, eikä alustalle luoda kotoutuminen.fi- tai kotoutumisentukena.fi-palveluiden jo olemassa olevaa sisältöä vastaavaa sisältöä.

Kaikki työtilat näkyvät kirjautuneiden Kumppanuusalustan työtilat sivulla. Työtilat ovat joko julkisia tai yksityisiä. Julkisesta työtilasta näet muun muassa työtilaan ladatut materiaalit ja siellä käydyt keskustelut. Yksityisestä työtilasta näet ainoastaan työtilan julkiset tiedot – kuten esittelytekstin, statuksen (eli onko työtila valmisteilla, aktiivinen vai arkistoitu) sekä ylläpitäjät. Voit itse määritellä, onko työtilasi julkinen vai yksityinen. Ota huomioon, että julkinen työtila näkyy sisältöineen kaikille alustan käyttäjille.

Voit etsiä itseäsi kiinnostavia työtiloja hakusanojen avulla. Voit ottaa yhteyttä työtilaan lähettämällä liittymispyynnön työtilan ylläpitäjälle. Löydät ylläpitäjän sähköpostiosoitteen hänen henkilökohtaiselta profiilisivultaan. 

Voit pyytää jäsenyyttä toisen ylläpitämään työtilaan lähettämällä liittymispyynnön työtilan etusivulta. Huomaa, että kaikkien työtilojen ylläpitäjät päättävät liittymispyyntöjen hyväksymisestä tai hylkäämisestä itse. 

Lue lisää työtilojen käytöstä käyttöehdoista

Rekisteröityneen jäsenen erilaiset roolit

Kaikki rekisteröityneet ja jäseniksi hyväksytyt ihmiset ovat Kumppanuusalusta-yhteisön jäseniä. Yhteisön jäsenenä sinulla voi olla kolme erilaista roolia: työtilan ylläpitäjän, työtilan jäsenen ja alustan yhteisön jäsenen rooli. Roolit poikkeavat toisistaan toimintaoikeuksiltaan.

Kumppanuusalustan-yhteisön jäsenen rooli

Jäsenenä voit

 1. etsiä yhteistyökumppaneita Kumppanuusalusta-yhteisön jäsenistä
 2. selata olemassa olevia työtiloja ja lähettää niihin liittymispyyntöjä 
 3. perustaa omia työtiloja, jotka koskevat kotoutumista ja pakolaisten vastaanottoa.

Työtilan jäsenen rooli 

Työtilan jäsenenä sinulla on yhteisön jäsentä laajemmat toimintaoikeudet. Yhteisön jäsenenä voit myös

 1. luoda ja hallinnoida itse luomiasi työtilan keskusteluketjuja 
 2. tallentaa ja poistaa työtilaan itse tuomiasi tiedostoja
 3. organisoida ja hallinnoida itse luomiasi työtilan työtehtäviä

Työtilan ylläpitäjän rooli

Kun luot työtilan, sinusta tulee automaattisesti työtilan ylläpitäjä. Työtilan ylläpitäjän roolit ovat laajemmat kuin työtilan jäsenen. Ylläpitäjänä voit lisäksi

 1. määrittää työtilan käyttötarkoituksen
 2. määrittää työtilan julkisuusasetukset
 3. lähettää Kumppanuusalusta-yhteisön jäsenille ja yhteisön ulkopuolisille ihmisille kutsuja työtilaasi
 4. lähettää viestejä työtilan muille ylläpitäjille 
 5. päättää liittymispyyntöjen hyväksymisestä tai hylkäämisestä
 6. luoda ja hallinnoida kaikkia keskusteluketjuja
 7. tallentaa ja hallinnoida kaikkia tiedostoja ja kansiorakenteita
 8. hallinnoida työtilan jäsenten oikeuksia