Hyppää sisältöön

Rekisteröityneiden kumppanuusalusta

Mitä Kumppanuusalustalla on ja mitä siellä voi tehdä?

Kumppanuusalustalle rekisteröityneet kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat muodostavat Kumppanuusalusta-yhteisön. Jäsenet rekisteröityvät alustalle omalla nimellään ja edustavat useita eri sektoreita ja teemoja. Nykyään Kumppanuusalustalla on jäseniä jo lähes 2000 (syksy 2023). Kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton kenttä on moninainen ja monialainen, siten alustan jäsenten moninaisuus ja osaaminen tekevät Kumppanuusalusta-yhteisöstä poikkeuksellisen.

Kumppanuusalustalta voit etsiä yhteistyökumppaneita omiin projekteihisi tai verkostoihisi Yhteyshenkilöhausta. Voit hakea ihmisiä esimerkiksi teeman tai alueen mukaan. 

Voit liittyä Kumppanuusalustalle, kun rekisteröitymispyyntösi Kumppanuusalustan jäseneksi on hyväksytty. Rekisteröityminen ei maksa sinulle mitään eikä jäsenyytesi ole julkista tietoa, vaan se näkyy ainoastaan muille rekisteröityneille jäsenille.

Kumppanuusalustan ylläpito tarkistaa kaikki rekisteröitymispyynnöt ja hyväksyy yhteisön jäseniksi ainoastaan omalla nimellään rekisteröityneet ihmiset.

Siirry rekisteröitymispyynnön tekemiseen
Lue käyttöehdot

Maksuttomia työtiloja projektien työstämiseen 

Kun rekisteröidyt kumppanuusalustalle, voit tehdä työtiloja ja liittyä työtiloihin. Työtiloja käytetään monin eri tavoin esimerkiksi tapahtuman valmistelemiseen, koulutuksen työvälineenä, hankkeen seurantaan, asiakirjojen jakamiseen, yhteiskehittämiseen tai alueellisen verkoston viestintään. 

Voit luoda itsellesi oman työtilan. Luominen on maksutonta eikä työtilojen määrää tai käyttötarkoitusta ole rajattu. Kumppanuusalustan ylläpitäjät kuitenkin seuraavat satunnaisesti, että luotujen työtilojen käyttötarkoitus on alustan tarkoituksen mukainen. 

Kaikki työtilat näkyvät kirjautuneiden Kumppanuusalustan työtilat sivulla. Voit etsiä itseäsi kiinnostavia työtiloja hakusanojen avulla. Työtilat ovat joko julkisia tai yksityisiä. Julkisesta työtilasta näet muun muassa työtilaan ladatut materiaalit ja siellä käydyt keskustelut. Yksityisestä työtilasta näet ainoastaan työtilan julkiset tiedot – kuten esittelytekstin, statuksen (eli onko työtila valmisteilla, aktiivinen vai arkistoitu) sekä ylläpitäjät. Voit itse määritellä, onko työtilasi julkinen vai yksityinen. Ota huomioon, että julkinen työtila näkyy sisältöineen kaikille alustan käyttäjille.

Voit pyytää jäsenyyttä toisen ylläpitämään työtilaan lähettämällä liittymispyynnön työtilan etusivulta. Huomaa, että kaikkien työtilojen ylläpitäjät päättävät liittymispyyntöjen hyväksymisestä tai hylkäämisestä itse. 

Halutessasi voit myös ottaa yhteyttä työtilan ylläpitäjään. Löydät ylläpitäjän sähköpostiosoitteen hänen henkilökohtaiselta profiilisivulta. 

Lue lisää työtilojen käytöstä käyttöehdoista

Rekisteröityneen jäsenen erilaiset roolit

Kaikki rekisteröityneet ja jäseniksi hyväksytyt ovat Kumppanuusalusta-yhteisön jäseniä. Yhteisön jäsenenä sinulla voi olla kolme erilaista roolia: työtilan ylläpitäjän, työtilan jäsenen ja alustan yhteisön jäsenen rooli. Roolit poikkeavat toisistaan toimintaoikeuksiltaan.

Kumppanuusalusta-yhteisön jäsenen rooli

Jäsenenä voit

 1. etsiä yhteistyökumppaneita Kumppanuusalusta-yhteisön jäsenistä
 2. selata olemassa olevia työtiloja ja lähettää niihin liittymispyyntöjä 
 3. perustaa omia työtiloja, jotka koskevat kotoutumista ja pakolaisten vastaanottoa.

Työtilan jäsenen rooli

Työtilan jäsenenä sinulla on yhteisön jäsentä laajemmat toimintaoikeudet. Yhteisön jäsenenä voit myös

 1. luoda ja hallinnoida itse luomiasi työtilan keskusteluketjuja 
 2. tallentaa ja poistaa työtilaan itse tuomiasi tiedostoja
 3. organisoida ja hallinnoida itse luomiasi työtilan työtehtäviä

Työtilan ylläpitäjän rooli

Kun luot työtilan, sinusta tulee automaattisesti työtilan ylläpitäjä. Työtilan ylläpitäjän rooli on laajempi kuin työtilan jäsenen. Ylläpitäjänä voit lisäksi

 1. määrittää työtilan käyttötarkoituksen
 2. määrittää työtilan julkisuusasetukset
 3. lähettää Kumppanuusalusta-yhteisön jäsenille ja yhteisön ulkopuolisille ihmisille kutsuja työtilaasi
 4. lähettää viestejä työtilan muille ylläpitäjille 
 5. päättää liittymispyyntöjen hyväksymisestä tai hylkäämisestä
 6. luoda ja hallinnoida kaikkia keskusteluketjuja
 7. tallentaa ja hallinnoida kaikkia tiedostoja ja kansiorakenteita
 8. hallinnoida työtilan jäsenten oikeuksia