Hyppää sisältöön
Ihmisiä selin kädet yhdessä

Kumppanuusalustan tunnus

 

Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyöalusta kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.

Mikä Kumppanuusalustassa on ainutlaatuista?

 1. Kumppanuusalusta, kotoutuminen.fi ja kotoutumisentukena.fi muodostavat yhdessä kattavan kotoutumiseen, maahanmuuttoon ja pakolaisten vastaanottoon keskittyneen verkkopalvelukokonaisuuden. Verkkopalveluista löytyy monipuolisesti tietoa ja materiaalia kotoutumisesta, maahanmuutosta ja pakolaisten vastaanotosta. Verkkopalvelut on suunnattu kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille.
 2. Kumppanuusalustalle kokoontuu satoja kotoutumisen ja maahanmuuton parissa toimivia rekisteröityneitä ammattilaisia. Ammattilaiset edustavat useita eri hallinnoaloja, organisaatioita ja teemoja. Kun rekisteröidyt Kumppanuusalustalle, valtakunnallinen kotoutumisen ja maahanmuuton yhteisö on tavoitettavissasi. 
 3. Kumppanuusalusta on työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämä neutraali, turvallinen ja luotettava digitaalinen palvelu ja yhteisö kaikille kotoutumisen ja maahanmuuton parissa toimiville. Alustalle hyväksymme vain kotoutumista edistävää ja maahanmuuttoon liittyvää työtä tekeviä ammattilaisia sekä aktiivisia vapaaehtoisia ja vaikuttajia.

Lue lisää Kumppanuusalustasta

Mitä hyötyä Kumppanuusalustalle rekisteröitymisestä on?

Kumppanuusalustalle rekisteröityminen kannattaa:

 • Voit luoda maksutta työryhmällesi, hankkeellesi tai projektillesi työtilan/-tiloja, joissa voit keskustella, hallinnoida projektiin liittyviä tehtäviä sekä tallentaa ja jakaa projektiisi liittyviä aineistoja.
 • Sinulla on mahdollisuus etsiä hankkeellesi yhteistyökumppaneita kumppanuusalustalle rekisteröityneistä ammattilaisista. Alustalla toimii useita verkostoja ja hankkeita, joihin voit olla yhteydessä.
 • Kumppanuusalusta on kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoiden yhteinen ja avoin tietopohjan- ja tiedonjakoalusta.
 • Pääset mukaan kehittämään kumppanuusalustan toiminnallisuuksia ja seuraamaan, miten yhdessä lisäämme kotoutumisen monialaista yhteistyötä ja osallisuutta.

Tutustu rekisteröityneiden Kumppanuusalustaan

Miten pääsen Kumppanuusalustalle?

 1. Tutustu Kumppanuusalustan tietosuojaselosteeseen ja käyttöehtoihin ennen siirtymistä rekisteröitymissivulle.
 2. Rekisteröidy Kumppanuusalustalle ja odota vahvistusviestiä. Käytä rekisteröitymiseen ensisijaisesti työsähköpostiosoitettasi. Osoitteesi näkyy yhteyshenkilöhaussa.
 3. Vahvista rekisteröityminen sähköpostiisi saapuneesta linkistä.
 4. Kumppanuusalustan ylläpito tarkistaa kaikki alustalle rekisteröityvät alustan turvallisuuden ylläpitämisen vuoksi. Saat kirjautumistiedot sähköpostiisi, kun tiimi on hyväksynyt sinut alustalle. Rekisteröitymisen vahvistamiseen voi mennä 1–5 työpäivää. 
 5. Kirjaudu Kumppanuusalustalle.
 6. Viimeistele profiilisi. 

Tutustu käyttöehtoihin

Kuka ylläpitää ja kehittää Kumppanuusalustaa? 

Kumppanuusalustaa ylläpitää ja kehittää työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kotoutumisen osaamiskeskus ja työperäinen maahanmuutto- ja kotoutumisyksikkö. Kehittämiseen osallistuvat myös TEM:n Kotoutumisen kumppanuusohjelman alueelliset yhteyshenkilöt eli ELY-keskusten kumppanuusohjelman yhteyshenkilöt.

Tietoa Kotoutumisen kumppanuusohjelmasta